Nieuws

Albe De Coker ontvangt GRAFOC Q-label Erkend Stagebedrijf 2016-2017

februari 01, 2016

Na Dok13 (Gent) ontving ook Albe De Coker uit Hoboken deze week het sectorale kwaliteitslabel Erkend Stagebedrijf voor de komende 2 jaar.

GRAFOC had een gesprek met Patrick Leus, operationeel directeur.

“We zijn best fier om voor de 2° keer dit kwaliteitslabel te ontvangen! Al vinden we het eigenlijk niet meer dan logisch om bezig te zijn met kwalitatieve stageplaatsen. Het past volledig binnen onze filosofie van ethisch ondernemen waar we als bedrijf mee bezig zijn. Het vergt een inspanning en investering van iedereen, maar het is een inspanning die voor ons opbrengt.

Stages zien we als opportuniteiten voor zowel Albe De Coker als voor de leerlingen en werkzoekenden. De leerlingen uit het 7° jaar van Technische School Mechelen doen bij ons een deel van hun praktijk en bij VDAB Turnhout. GRAFOC springt financieel bij in de vervoerskosten om het project mogelijk te maken. Onze medewerkers vinden dit fijn, ze zijn trots om hun kennen en kunnen te kunnen uitleggen.

De stagebegeleiding vanuit GRAFOC is voor ons een absoluut pluspunt! Henk (Van der Beke) doet dat ongelofelijk goed, vol passie. Hij ondersteunt de bedrijven door er te zijn wanneer nodig en neemt ook voldoende tijd om grondige gesprekken te voeren met zowel de stage peter/-meter als de werkzoekende cursist. Waar dient bijgestuurd te worden doet hij hiervoor het nodige.

De begeleiding vanuit scholen is soms onvoldoende in die zin dat leerkrachten niet altijd 100% mee kunnen zijn met nieuwste technologie, wat het moeilijker kan maken om de juiste motivatie over te brengen op de leerlingen. We bieden leerkrachten daarom aan om op woensdagnamiddag of in het weekend mee de productie te laten volgen.”

Een stage kan leiden tot een vaste aanwerving, zowel voor leerlingen als werkzoekenden. “Zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker, dan is Henk mijn kanaal. Hij heeft een goed zicht wie er in opleiding is, hij kent ondertussen voldoende onze noden om het juiste profiel te bepalen.”

PrintmediaJobs 2013-2015

januari 05, 2016

PMJobs 13-15

Sinds 3 jaar houdt GRAFOC printmedia vacatures bij die digitaal verschijnen of die bedrijven ons doorgeven. Bovenstaande grafiek toont een duidelijke tendens aan met vooral een stijging in 2015.
Het doorgeven van vacatures aan GRAFOC is zeer belangrijk als barometer, maar ook om i.s.m. partners als VDAB en onderwijs het nodige talent tijdig te kunnen opleiden.
Via https://goo.gl/O9ZMjg kan je als bedrijf doorgeven welke medewerkers je op korte, middellange of lange termijn denkt nodig te hebben. Vul de enquête vandaag nog in!

De Grote GRAFOC-Vacaturepeiling 2016 voor de Printmedia industrie

november 16, 2015

Vandaag lanceert het sectorfonds GRAFOC De Grote Vacaturepeiling voor de Printmedia!


Sinds december 2014 is het aantal ontvangen printmedia vacatures in sterk stijgende lijn.
2014 was goed voor 350 vacatures, maar met bijna 800 vacatures half november 2015 is dit méér dan een verdubbeling!
GRAFOC-Coördinator Herman Staes: “We willen met deze peiling een beter zicht krijgen op de vacaturemarkt op korte en langere termijn. Goed opgeleide medewerkers, nu en in de toekomst, is cruciaal! Daarenboven is het voor bedrijven de kans om de leeftijdspiramide onder de loupe te nemen, aftoetsen of de mix tussen kennis en leeftijd in balans is.”

Werkgevers kunnen de enquête online invullen via https://goo.gl/O9ZMjg

GRAFOC-Erkend Stagebedrijf in de kijker: ZwartOpWit

oktober 09, 2015

ZwartOpWit in Herenthout is al bijna 2 jaar een Erkend Stagebedrijf, het sectorale Q-label dat uitgereikt wordt door GRAFOC.be. Dat dit meer dan terecht is, blijkt uit het interview dat we hadden met Sofie Spooren.

Wat betekent dit kwaliteitslabel voor ZwartOpWit?

Sofie: “De erkenning is mooi, het is de bevestiging van onze inspanningen naar stagiairs toe. Het label straalt ook erkenning uit voor onze onderneming en medewerkers. Samen proberen we voldoende tijd te besteden aan de begeleiding van stagiairs in prepress, drukkerij en drukafwerking. Dit is uitermate belangrijk omdat het voor beide partijen een wisselwerking en win-win moet zijn. Dat het voor ons werkt blijkt uit het feit dat reeds 6 werkzoekende stagiairs van de VDAB-opleiding in Turnhout bij ons aan de slag zijn! Een stage is dus absoluut een meerwaarde.”

Hoe zien jullie stages?

Sofie: “De stagiair krijgt bij ons een goed idee van de sector en jobinhoud, als onderneming krijg je zicht op hun competenties, passen ze binnen de bedrijfswaarden, kunnen ze in aanmerking komen voor een vacature, …  Nieuwe stagiairs worden bij een peter/meter geplaatst. Die is niet enkel de vertrouwenspersoon, hij/zij neemt ook tijd voor de interne opvolging en opleiding.”

Is de stagebegeleiding vanuit GRAFOC een meerwaarde?

Sofie: “Absoluut, zonder enige twijfel. Die externe begeleiding en opvolging is prettig en nuttig voor ons. De stagebegeleider vormt de link tussen ons bedrijf, cursist en het VDAB-opleidingscentrum.

Stagiairs vergen misschien flink wat tijd, energie en middelen voor ons, maar het loont sowieso op lange termijn. Onze onderneming groeide de voorbije jaren en we proberen ook waken voor een gezonde kennis- en leeftijdsbalans.”

Meer weten: www.printmediastages.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GRAFOC-Erkend Stagebedrijf in de kijker: Pauwels Print & Mail.

juni 18, 2015

Turnhout: Pauwels Print & Mail is een van de bijna 100 bedrijven die het GRAFOC Q-label “Erkend Stagebedrijf” behaalde. Stage- en IBO-begeleider Henk Van der Beke sprak met zaakvoerder André Pauwels.

Wat betekent een stage voor Pauwels Print & Mail?

“Aftoetsen van de vaktechnische en persoonsgebonden competenties van de stagiair(e) en het belang van opleiden aantonen. We streven ook naar een win-win situatie voor beide partijen en het is meegenomen om met dit kwaliteitslabel ons bedrijf positief in de kijker te zetten! Het is een meerwaarde zeker nu de proeftijd zo goed als verdwenen is.”

Wat verwacht je van een stagiair(e)?

“Basiscompetenties, bereid zijn om de “skills” aan te leren, positieve ingesteldheid, meerwaarde voor stagiair(e), dat de stage positief verloopt, m.a.w. dat er na de stage voor beide partijen kan gezegd worden.. jammer dat de stage voorbij is.”

Heeft een stage een meerwaarde met betrekking tot een vacature?

“Absoluut! Het is investeren in de toekomst. De ideale mogelijkheid om competenties en vooropgestelde eisen af te toetsen en de mensen beter te leren kennen. Wil de stagiair(e) een functie aannemen in ons bedrijf? We hebben vorig jaar trouwens iemand in dienst genomen via een voorafgaande stage.”

Meer info:

www.printmediastages.be - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.pauwelsdirrectmail.be

 

Nieuws

Alle nieuws lezen...

Contact


  • www.printmediastages.be is een onderdeel van het printmedia Sectorfonds GRAFOC

     

    GRAFOC |voor mensen in printmedia

    Hof ter Vleestdreef 5/1, 1070 Brussel

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.